Product
beschrijving

Toebehoren voor Vortexkoelers

Veel schakelkasten worden geplaatst in een “onvriendelijke” omgeving. Dit betekent dat gevoelige elektrische en andere componenten (zoals regelaars, PLC’s, Veldbussystemen etc.) bloot worden gesteld aan stof, vocht, corrosieve gassen en overmatige hitte. De FIKTECH Vortex Koelers spoelen de schakelkast onder een licht overdruk, zorgen voor koeling en ontvochtiging.
Om de werking van het Vortex koelsysteem te optimaliseren zijn diverse toebehoren leverbaar:
Zijmontage-set:

Hiermee kan een Vortex Schakelkastkoeler tegen de zijkant van een behuizing worden gemonteerd als deze met weinig ruimte onder het plafond of een constructie is geplaatst.

Thermostaat / Hygrostaat:

Als een thermostaat wordt toegepast om de magneetklep aan te sturen, dient deze in het warmste deel van de schakelkast te worden gemonteerd.
Omdat een Vortex Koeler droge lucht genereert (<45% relatieve vochtigheid), kan deze worden ingezet om de schakelkast te drogen. In deze gevallen past men een Hygrostaat toe.

Magneetkleppen – standaard of in ATEX-uitvoering

De persluchttoevoer naar de Vortexkoeler kan eenvoudig aan- en af worden geschakeld d.m.v. een magneetklep.
Indien een schakelkast / paneel wordt opgesteld in een ATEX-omgeving dient het magneetventiel – bij montage buiten de schakelkast – te voldoen aan de geldende eisen m.b.t. zonering en gas/ stofdichtheid.
Continue kastspoeling: de magneetklep wordt gemodificeerd en laat altijd ca. 20 Nl/min. door – zo blijft de schakelkast continu in overdruk. Hiermee wordt met minimaal luchtgebruik het binnendringen van stof en vocht voorkomen.

Persluchtconditionering

De perslucht moet gefilterd worden. Vortex koelers werken jarenlang zonder enig onderhoud als oliedeeltjes, roest en andere vervuilingen uit de persluchtstroom zijn verwijderd. Pas daarom een gecombineerde waterafscheider / filter ( 5 micron) / reduceer-combinatie toe, voorzien van manometer. Deze dient zo dicht mogelijk bij de Vortexkoeler geplaatst te worden. Indien er zich olie in de persluchttoevoer bevindt, dient een extra olie-afscheider in de leiding gemonteerd te worden.

Downloads

Geachte bezoeker van onze Website, alle montage instructies en manuals worden momenteel herzien. Zodra deze gereed zijn voor publicatie kunt u ze downloaden op deze webpagina.

Mocht u de huidige versie van een specifiek product nu in willen zien, wilt u ons dan een E-mail sturen? Wij zullen er dan voor zorgen dat u de gewenste informatie ontvangt.

Op voorhand dank voor uw begrip!