Product
beschrijving

Toebehoren voor Luchtmes & Luchtkanon

Naast luchtmessen en luchtkanonnen levert FIKTECH diverse toebehoren om een compleet systeem te kunnen bouwen, onder meer:
Montagesteunen:

Montage van luchtmessen kan constructief een uitdaging blijken; om de optimale positie t.o.v. het af te blazen voorwerp te kunnen instellen, is er behoefte aan meerdere vrijheidsgraden.
Om een luchtmes op degelijke wijze aan “de wereld” (constructie / machine) te kunnen bevestigen zijn er meerdere oplossingen voorhanden. Voor langere luchtmessen (in geanodiseerd Aluminium tot 3.60 meter / RVS316 tot 3.00 meter), die voorzien kunnen zijn van twee luchttoevoer aansluitingen, is de standaardoplossing (stangenstelsel) niet stabiel genoeg, hiervoor kiest u de robuuste montagesteunen.

Zijkanaalventilatoren:

Een zijkanaalventilator (ook wel blower genoemd) werkt volgens het impulsprincipe. Hierbij wordt door een snel draaiend schoepenwiel energie afgegeven aan de aangezogen lucht en vervolgens in het zogenaamde zijkanaal geperst. Hierdoor ontstaat een spiraalvormige beweging van de lucht in het ventilatorhuis. De zijkanaalventilator heeft zich bewezen als een robuust onderhoudsvrij apparaat met een lange levensduur.

Ionisatiestaven:

Ionisatiestaven kunnen gebruikt worden op die plaatsen waar statische ladingen het productieproces hinderen. Niet alleen schrikken medewerkers van ongewenste elektrische schokken (gevaarlijk!), ook wordt omgevingsstof door het product aangetrokken wat de kwaliteit ernstig kan verminderen.
De statische lading van vellen, banen en andere materialen wordt geneutraliseerd, zodat stofdeeltjes of etiketten niet meer aankleven.

Leidingmateriaal – slangen / bochtstukken / verdelers / koppelingen:

Flexibele slangen – Slijtbestendig / Microbenbestendig / Foodgrade, bochtstukken e.d. dienen om de samenbouw van de diverse componenten te vereenvoudigen. Luchtfilters, zijkanaalventilatoren en luchtmessen hebben allen hun eigen aansluitmaten; soms inchmaten – soms metrische aansluitingen. FIKTECH weet veelal een passende combinatie aansluitmateriaal te kunnen leveren.

Aanzuigfilters:

Alle zijkanaalventilatoren worden door FIKTECH geleverd met aanzuigfilter (voorzien van papieren of polyester filterelement), en het benodigde aansluitmateriaal t/m de perszijdige slangaansluiting. In specifieke gevallen – waarbij zéér schone blaaslucht vereist is – kan gekozen worden voor een HEPA filter.
Het HEPA filter is een algemene naam voor hoog-efficiënte filters. De filters zijn ontwikkeld om te voldoen aan steeds hogere eisen voor luchtkwaliteit in toepassingen zoals de farmaceutische industrie, clean rooms, voedingsmiddelenindustrie en elektronica (fabricage van chips/ zonnepanelen).

Luchtverwarmers:

Indien het productieproces dit vereist (zoals bij verdamping van vocht of het in stand houden van de gewenste producttemperatuur) kan gebruik worden gemaakt van een luchtverwarmer.

Downloads

Geachte bezoeker van onze Website, alle montage instructies en manuals worden momenteel herzien. Zodra deze gereed zijn voor publicatie kunt u ze downloaden op deze webpagina.

Mocht u de huidige versie van een specifiek product nu in willen zien, wilt u ons dan een E-mail sturen? Wij zullen er dan voor zorgen dat u de gewenste informatie ontvangt.

Op voorhand dank voor uw begrip!