Fiktech “SlimLine” Vortex Schakelkast Koelers

Fiktech B.V. introduceert de “SlimLine”-serie IP66 Vortex Schakelkast Koelers.

De “SlimLine”-Serie van Fiktech is voorzien van een gepatenteerd elastisch afdichtingssysteem dat betrouwbaarder is dan de gangbare oplossingen (zoals veerbelaste terugslagkleppen).

Het is niet eenvoudig om een Vortex Schakelkast Koeler te ontwikkelen, die voldoet aan de strenge eisen van de IEC 60529 (IP – Ingress Protection) en de NEMA-Standards. NEMA-4X – behuizingen zijn geconstrueerd voor zowel binnen- als buitenopstellingen, inclusief bescherming tegen corrosie (materiaal uit RVS304 of RVS316), om bescherming te bieden tegen vallend vuil, regen, ijzel, sneeuw, door wind opgeblazen stof, waterstralen, en mogen niet worden beschadigd door de externe vorming van ijs op de behuizing.

Een nadeel van sommige Vortexkoelers is dat, om de IP66 integriteit van een schakelkast te waarborgen, gebruik wordt gemaakt van een veerbelaste terugslagklep. Door materiaalmoeheid neemt de veerkracht af, of de veer breekt – met disfunctioneren als gevolg.

Fiktech heeft een passende oplossing voor deze nadelen. De betrouwbare en bedrijfszekere elastische afdichtingsring In de “SlimLine” Vortexkoeler is nagenoeg onverslijtbaar. De elastische afdichtingen waarborgen de beschermingsgraad IP66 / NEMA-4X van uw kostbare schakelkast/ besturingspaneel.