fiktech logo

Comfoor richt zich op gehoorbescherming, gehoorverbetering en alles wat te maken heeft met het gehoor. Het bedrijf vervaardigt hiervoor bijzondere producten; bijvoorbeeld voor comfortabel reizen en slapen, gehoorbescherming bij werkzaamheden en hobby, communicatiedoeleinden en veilige muziekbeleving. In eigen laboratoria vervaardigt Comfoor op bijzondere wijze producten van duurzaam acrylaat, voorzien van een speciale glaslak.

Via een uniek nummer wordt ieder otoplastiek (ook wel: oorstukje - oto = oor) geregistreerd op leveringsdatum, naam en filtertype. Comfoor én het landelijke dealernet zijn ISO 9001:2000 gecertificeerd. De geluidsfilters van Comfoor voldoen aan de CE-richtlijnen en zijn TNO en BGIA (Institut für Arbeitsschutz der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung) getest.

Comfoor 5    Comfoor 4  

 Acrylaat otoplastieken

Het vervaardigen van otoplastieken gebeurt met behulp van hightech productiemethoden. Een audicien maakt een afgietsel van iedere gehoorgang. Dit dient als basis voor de productie van een persoonsgebonden setje dat precies past in de gehoorgang en goed afsluit. De afgietsels worden bij Comfoor in Doetinchem m.b.v. een 3D-scanner gedigitaliseerd en aangepast aan het doel (gehoorbescherming, geleiding van het geluid vanuit het gehoorapparaat enz.) De 3D images worden hierna bewerkt, aangepast aan de bestemming en vervolgens volledig digitaal gedupliceerd met behulp van Laserstralen. Door de gestaag groeiende vraag naar oorstukjes heeft Comfoor zijn productiecapaciteit fors uitgebreid.

Een van de laatste stappen in het productieproces is het reinigen van de oorstukjes. FIKTECH heeft hiervoor een speciale cabine geleverd. Men plaatst de otoplastieken op trays in Ultrasoonbaden, waar deze door middel van hoogfrequente trillingen grondig en effectief worden gereinigd. De temperatuur van de baden wordt beheerst met waterkoeling. De cabine is voorzien van een luchtgordijn om de reinigingsbaden te scheiden van de omgeving, en geïntegreerde dampafzuiging. FIKTECH verzorgde de engineering, projectbegeleiding, levering van alle materialen t/m de turnkey oplevering.

Comfoor 1Ultrasoonbaden

Comfoor 3Werkplek Afzuigventilator

Meer weten?: neem contact op Tel. 0031 (0)316 285 264 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Achtergrondinformatie

Het gehoor is een zintuig dat erg gevoelig is voor langdurige overbelasting. Deze overbelasting begint al bij een geluidsniveau van 80 dB(A) gedurende langere tijd. Deze waarde wordt, uitgaande van 8 uren per dag en 5 dagen in de week, gedurende meerdere werkzame jaren, als veilige grens beschouwd in de ARBO wetgeving. Dit geluidsniveau is echter de grenswaarde voor acht uren achtereenvolgende blootstelling. Vooral de tonen tussen 2000 en 3000 Herz veroorzaken beschadigingen. De meest voorkomende problemen met het gehoor komen voort uit beschadiging van de trilhaartjes en haarcellen. Dit gebeurt bij veroudering of door de blootstelling aan harde geluiden. Gehoorverlies is vaak onherstelbaar en hardhorendheid is een sociaal probleem door de verminderde communicatie. Metingen wijzen erop dat al ongeveer 9 % van de jongeren last heeft van gehoorproblemen.

Ultrasoon reinigen FiktechTwee tevreden gebruikers van Comf-oorbescherming na concert van ACDC in Ahoy - maart 2009

Een optimale gehoorbescherming voor tijdens het uitgaan wordt gevormd door otoplastieken. Verkrijgbaar met een muziekfilter, dat te harde geluiden wel dempt, maar de muziekbeleving intact laat. Deze zijn geschikt voor gebruik in discotheken, op popfestivals en dance events. Goed gehoor is voor iedereen belangrijk, Wij hebben allen baat bij een goede communicatie. En we willen ook graag naar muziek luisteren. Het is dus zaak om gehoorbeschadiging te voorkómen, want dit is blijvend en niet te herstellen. Hoe merk je dat je gehoor beschadigd is? Meestal heeft iemand last van oorsuizen (=tinnitus), een drukkend of pijnlijk gevoel in de oren. Je praat luider en radio en tv moeten luider gezet worden.

Meer informatie: www.oorcheck.nl - voor wie zelf een test wil doen. / www.jongerenhoortest.nl - speciale test ontwikkeld voor jongeren. / www.gooutplugin.nl - gehoorbescherming bij het uitgaan. / www.doof.nl / www.hoorstichting.nl

 

Producten / Trefwoorden

Afzuiging Afzuigsysteem Afzuigtafel Akoestische generator ATEX Beluchting Beluchtingschijf Batch Controller Binnenklimaat Bronafzuiging Centraal Stofzuigsysteem Dampafzuiging Detectie Doekfilter Dustcontrol Eductor Ejector Engineering Fijn stof Filter Filtermateriaal Filterpatroon Filtersysteem Fluidisatie Fluïdisatieschijf Granulaat Hoogvacuum Inspectie Koeling Koeler Vacuum Koolfilter Kwarts Lasdamp Lasrook Lasrookafzuiging HD Inline vac LS-componenten Luchtmes Luftrakel Luchtfiltratie luchttechniek Luchtkwaliteit Macwaarde Manchetafsluiter Milieu Monstername Natte wasser Olienevel Oliemist Onderhoud Ontstoffing Ontstoffingstechniek Patronenfilter Pendelklep Pneumatisch transport Poedertransport Poederpomp Polyesterstof Productieoptimalisatie Productie Optimalisatie Procesverbetering Productfilter Productiviteit Puntafzuiging Respirabel stof Roterende sluis Schakelkast Silo beveiligingsklep opzetfilter Slangenfilter cabinet cooler Slijtbocht Snijtafel Soldeerdamp Stof Stofafscheiding Stofafvoer Stofafzuiging Stoffilter Stofmeting Stofmonitoring Stofprobleem Vakuum Stofzuiger Stofzuigsysteem stofafscheider Tube Ventilator Venturi Venturie Vortex Paneel vacuümpomp zijkanaalventilator ventilator turbomachine olievrij druk vacuüm industrie blower ringverdichter zijkanaal ionisatie Warmtebeeldcamera Ifraroodcamera Wärmebildkamera Infrarotkamera

Top