fiktech logo

Injection Nederland legt zich sinds 1969 toe op het ontwikkelen van geavanceerde injectietechnieken, in het bijzonder op het gebied van bodeminjectie. Hun specialisten doen vernieuwend onderzoek (in samenwerking met o.a. Universiteiten) en beschikken over een grote praktische ervaring. De milieusector, weg -en waterbouw en vele andere instanties vertrouwen op de specifieke kennis en ervaring van Injection Nederland. Bij een recent uitgevoerde opdracht injecteerde het bedrijf m.b.v. hoogdruk plunjerpompen nauwkeurig gedoseerde hoeveelheden vloeistoffen (Waterglas & Harder) in de bodemlaag.

Fiktech ontwikkelde, produceerde en leverde op basis van de specifieke eisen van Injection Nederland, 9 speciale batchcontrollers voor de pneumatisch aangedreven hogedruk pompen. Hiermee kon het werk op tijd én met de gewenste precisie worden uitgevoerd.

Batchcontroller AFBAEL 1 10 3 Batchcontroller AFBAEL 1 10   Batchcontroller AFBAEL 1 10 2  


Een batchproces is een productiewijze waarbij telkens een afgeronde partij of hoeveelheid van een product wordt gefabriceerd, een batch genaamd. In de procesindustrie worden batchprocessen toegepast om allerlei producten te maken die niet of moeilijk met een continuproces te maken zijn. Gekende voorbeelden vindt u onder meer in de chemische industrie, bij de productie van inkt en verf, in bakkerijen, het vullen van vaten etc. Definitie van Batchgrootte = De hoeveelheid van een product die in één keer wordt geproduceerd of getransporteerd.

De Batchcontroller krijgt zijn stuursignaal vanaf de plunjerpomp (ook wel slagenpomp genoemd). Deze pulssignalen worden geteld en d.m.v. een exact in te stellen K-factor omgezet in een uitlezing op de display in liters. Nadat de gewenste hoeveelheid is verpompt, stopt de plunjerpomp en geeft een signaallamp aan dat een nieuwe Batch gestart kan worden. De handige afstandbediening beperkt de stilstandtijd. De serie Batchcontrollers is leverbaar in zowel een elektronische versie, als een volledige pneumatische uitvoering (ATEX-omgevingen). Pomptypes die geschikt zijn voor aansturing met de Fiktech Batch controllers zijn o.a. plunjerpompen en membraanpompen.


Van Walraven Bouw-/ Installatiematerialen

Van Walraven Bouw- / Installatiematerialen is al meer dan 65 jaar wereldwijd actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve en tijdbesparende installatieproducten. De hoofdvestiging in Mijdrecht neemt een belangrijke plaats in vanwege een uitgebreide voorraad speciale artikelen op het gebied van leidingsystemen en bevestigingsmaterialen.

De Pacifyre® brandmanchetten worden in eigen huis getest op brandwerende eigenschappen. Van Walraven heeft – vanwege uitbreiding van de productiecapaciteit - de speciale beproevingsoven kortgeleden verplaatst naar een nieuwe ruimte. Vanwege de ontstane rookoverlast en de hoge onderhoudskosten van de afzuiginstallatie werden de kennis en kunde van FIKTECH ingeroepen om de situatie sterk te verbeteren.

Praktijkverhalen Van Walraven

Bij de uitvoering van rookafvoer en proefcabine is specifieke aandacht besteed aan de ARBO-eisen en de NER (Nederlandse Emissie Richtlijnen). FIKTECH verzorgde de engineering en adviseerde het volgende:

  • Het toerental van de bestaande ventilator verhogen door een krachtiger elektromotor te monteren, waardoor het afzuigdebiet fors toe is genomen. - De lengte van de afzuigleidingen vergroten i.v.m. de temperatuursbeheersing. - Calciumcarbonaat als pre-coating materiaal gebruiken. - De gebruikte filters (geïmpregneerd met actieve kool – raakten zéér snel verzadigd) vervangen door conventionele uitvoering.
  • De installatie werkt nu naar wens: - “Er is geen spoortje rook te zien in het gebouw”. - Geen waarneembare emissies. - Ondanks dat er “redelijk wat PE en PVC verbrand is” is er geen geuroverlast. - De temperatuur in de filterbehuizing en toevoerleiding blijft lager dan 40°C, dus geen brandrisico; - De filters blijven kurkdroog.

Reactie van Van Walraven:

“Het lijkt er dus sterk op dat de problemen opgelost zijn. Met onze dank daarvoor”


Trefwoorden: batch, charge, controller, batchcontroller, controle, hoeveelheid, productiehoeveelheid, doseren, batchen, dosering, batchproces, proces, partij, groep, lot, Lading, Partie, Ladung, Stapel, Batch-Prozess, Batchverarbeitung, membraanpomp, plunjerpomp, slagenpomp

Producten / Trefwoorden

Afzuiging Afzuigsysteem Afzuigtafel Akoestische generator ATEX Beluchting Beluchtingschijf Batch Controller Binnenklimaat Bronafzuiging Centraal Stofzuigsysteem Dampafzuiging Detectie Doekfilter Dustcontrol Eductor Ejector Engineering Fijn stof Filter Filtermateriaal Filterpatroon Filtersysteem Fluidisatie Fluïdisatieschijf Granulaat Hoogvacuum Inspectie Koeling Koeler Vacuum Koolfilter Kwarts Lasdamp Lasrook Lasrookafzuiging HD Inline vac LS-componenten Luchtmes Luftrakel Luchtfiltratie luchttechniek Luchtkwaliteit Macwaarde Manchetafsluiter Milieu Monstername Natte wasser Olienevel Oliemist Onderhoud Ontstoffing Ontstoffingstechniek Patronenfilter Pendelklep Pneumatisch transport Poedertransport Poederpomp Polyesterstof Productieoptimalisatie Productie Optimalisatie Procesverbetering Productfilter Productiviteit Puntafzuiging Respirabel stof Roterende sluis Schakelkast Silo beveiligingsklep opzetfilter Slangenfilter cabinet cooler Slijtbocht Snijtafel Soldeerdamp Stof Stofafscheiding Stofafvoer Stofafzuiging Stoffilter Stofmeting Stofmonitoring Stofprobleem Vakuum Stofzuiger Stofzuigsysteem stofafscheider Tube Ventilator Venturi Venturie Vortex Paneel vacuümpomp zijkanaalventilator ventilator turbomachine olievrij druk vacuüm industrie blower ringverdichter zijkanaal ionisatie Warmtebeeldcamera Ifraroodcamera Wärmebildkamera Infrarotkamera

Top