fiktech logo

In Nederland en België is Fiktech actief vanaf 2002, momenteel bevat ons klantenbestand relaties uit méér dan 30 landen.

Fiktech levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vele terreinen van de industrie. Afnemers vinden bij Fiktech praktische oplossingen voor een scala aan technische problemen om hun machines en productieprocessen béter te maken.

Fiktech optimaliseert machines en productieprocessen bij industriële bedrijven, zodat deze hun kosten kunnen verlagen en de kwaliteit en capaciteit verhogen. De toegevoegde waarde van Fiktech heeft vele gezichten; van projectmanagement, advies en engineering, levering van componenten, tot activiteiten op het gebied van installatie en inbedrijfstelling. Opleidingen en trainingen maken eveneens deel uit van het leveringspakket. Naast continuïteit en betrouwbaarheid bieden wij onze klanten kwaliteit en innovatieve kracht.

De kernwaarden van Fiktech: verantwoordelijk, uitstekend en innovatief

Verantwoordelijk: integer en verantwoord handelen

Bij Fiktech zijn we vastbesloten om aan alle wettelijke en ethische eisen te voldoen. Het is onze verantwoordelijkheid om zaken te doen volgens de hoge professionele en ethische normen. 

Uitstekend: de hoogste kwaliteit en optimale resultaten leveren

Wij ondersteunen onze klanten bij hun zoektocht naar de hoogst mogelijke kwaliteit, met oplossingen die meer leveren dan zij verwachten. Om dit te doen laten wij ons leiden door voortdurende verbetering en houden we bestaande processen telkens weer tegen het licht. Fiktech staat open voor verandering om erbíj te zijn als zich nieuwe mogelijkheden voordoen.

Innovatief: duurzame waarde creëren

Innovatie is één van de kenmerken van het succes van Fiktech. Echter; “resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” , daarom is creativiteit uitermate belangrijk en staan we open voor wat nieuw en ongewoon is. Fiktech is inventief, in alle betekenissen van het woord – origineel, ingenieus en vindingrijk. We vernieuwen ons portfolio geregeld om antwoord te blijven geven op belangrijke maatschappelijke uitdagingen en willen daardoor duurzame waarde waarborgen.

Fiktech – het begin

Al vanaf zijn vroege jeugd is André Fikkers (Geboortejaar 1956 – oprichter en Directeur/eigenaar van Fiktech B.V.) hevig geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Dit begon op de gebruikelijke wijze met het bouwen met LEGO-steentjes en Meccano, en experimenten met Fleischmann modeltreinen en Scalextric racebaan.

Zijn vader stimuleerde het ontwikkelen van zijn technische gevoel, mede door hem uiteenlopende opdrachten te geven zoals het repareren van een van de eerste elektrische typemachines. (Een voor die tijd geavanceerd type met roterende schrijfkop – zie https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2010-07-27_IBM_Selectric_Kugelkopfschreibmaschine.JPG). Hierna werd er stevig gesleuteld aan diverse bromfietsen (Solex, Puch, Phoenix – zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Phoenix (Nederlands_bedrijf) voorzien van Sachs-motorblok.

Na de middelbare school werd met succes de opleiding aan de HTS-Autotechniek in Apeldoorn afgerond. Destijds bood deze ingenieursopleiding een combinatie van Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Bedrijfskunde.

De doorlopen stage bij Sperry-Vickers (leverancier van Hydraulische componenten t/m complete installaties) en het afstudeerproject bij de RET – de Hydrostatische aandrijving van de standaard stadsbus – kregen hun vervolg in een pracht job als projectingenieur bij R&H (van Rietschoten & Houwens – later onderdeel van IMTECH), een hightech bedrijf met activiteiten door de gehele industrie. Bij Danfoss mocht André Fikkers de opgedane kennis toepassen door hydraulische componenten te leveren voor met name mobiele toepassingen. Drum Engineering (nu onderdeel van Gardner Denver) gebruikte zijn kennis onder meer om aandrijfsystemen t.b.v. het laden en lossen van tankwagens te optimaliseren. Hierna volgden engineering en management functies bij Donaldson Torit (ontstoffingstechniek), Bürkert Fluid Control Systems (Proceskleppen technologie) en Phoenix Contact (Elektrische en elektronische componenten).

In 2002 nam André Fikkers het besluit om de teugels volledig in eigen hand te nemen en werd het bedrijf gestart dat nu als Fiktech B.V. machines en productieprocessen béter maakt door praktische de gehele industrie.

Fiktech – het heden

Na een aanloopfase met ups & downs maakt het bedrijf sinds 2009 een stabiele en continue groei door. Uiteenlopende industriële sectoren - nationaal en internationaal - worden bediend met praktische en haalbare oplossingen volgens het principe van Total Cost of Ownership. Hierbij wordt samen met de klant gezocht naar de optimale technische oplossing, gekoppeld aan kostenbesparing t.o.v. de huidige situatie.
Co-Engineering, samenwerking met lokale toeleveranciers, verstandig inkopen, “common sense”, levering van “value-for-money” en “afspraak = afspraak” vormen de pijlers die stevig in de genen van Fiktech verankerd zijn.

Fiktech – de toekomst

Dankzij het Internet is de hele wereld voor iedereen bereikbaar geworden. De aanvankelijke schroom om over de eigen landsgrenzen contacten te leggen en zaken te doen is verdwenen. Ongeacht de culturele achtergrond van zakenpartners: waar een wil is, is een weg! Een technisch probleem in Singapore kan worden opgelost met kennis en knowhow uit Nederland en producten uit China. Met deze gegevens ziet de toekomst voor Fiktech er zeer zonnig uit. Wij zullen ons altijd blijven inzetten om met innovatie en open blik machines en productieprocessen béter te maken.

Producten / Trefwoorden

Afzuiging Afzuigsysteem Afzuigtafel Akoestische generator ATEX Beluchting Beluchtingschijf Batch Controller Binnenklimaat Bronafzuiging Centraal Stofzuigsysteem Dampafzuiging Detectie Doekfilter Dustcontrol Eductor Ejector Engineering Fijn stof Filter Filtermateriaal Filterpatroon Filtersysteem Fluidisatie Fluïdisatieschijf Granulaat Hoogvacuum Inspectie Koeling Koeler Vacuum Koolfilter Kwarts Lasdamp Lasrook Lasrookafzuiging HD Inline vac LS-componenten Luchtmes Luftrakel Luchtfiltratie luchttechniek Luchtkwaliteit Macwaarde Manchetafsluiter Milieu Monstername Natte wasser Olienevel Oliemist Onderhoud Ontstoffing Ontstoffingstechniek Patronenfilter Pendelklep Pneumatisch transport Poedertransport Poederpomp Polyesterstof Productieoptimalisatie Productie Optimalisatie Procesverbetering Productfilter Productiviteit Puntafzuiging Respirabel stof Roterende sluis Schakelkast Silo beveiligingsklep opzetfilter Slangenfilter cabinet cooler Slijtbocht Snijtafel Soldeerdamp Stof Stofafscheiding Stofafvoer Stofafzuiging Stoffilter Stofmeting Stofmonitoring Stofprobleem Vakuum Stofzuiger Stofzuigsysteem stofafscheider Tube Ventilator Venturi Venturie Vortex Paneel vacuümpomp zijkanaalventilator ventilator turbomachine olievrij druk vacuüm industrie blower ringverdichter zijkanaal ionisatie Warmtebeeldcamera Ifraroodcamera Wärmebildkamera Infrarotkamera

Top