fiktech logo

 

 Het bos weer zien 1.jpg 

 

De website van Fiktech B.V. is kortgeleden met behulp van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen flink opgefrist.  

 

Een website is nu niet meer weg te denken als communicatiemiddel. Het vervangt bepaalde marketingactiviteiten of ondersteunt deze. Afhankelijk van de ontwikkeling van het leveringspakket van een bedrijf groeit de website mee. Zo ook bij Fiktech, dat naast producten meerdere diensten aanbiedt. Parallel aan het pakket ontstoffingstechniek en bijbehorende engineeringservices is een serie diensten ontwikkeld onder de projectnaam Kevanti!. Fiktech levert samen met partners als The Competence Group een écht praktisch kennissysteem met bijbehorende diensten.  

 

Doordat regelmatig nieuwe pagina’s worden toegevoegd aan websites dreigen deze minder overzichtelijk te worden. Om dit probleem op te lossen is de hulp ingeroepen van studenten van de studie bedrijfscommunicatie van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na overleg is besloten om met behulp van twee verschillende onderzoeksmethoden de website van Fiktech grondig te analyseren. Dit gebeurde door het inschakelen van zowel reguliere gebruikers als experts op het gebied van websites. De looptijd van het gehele onderzoek bedroeg bijna vier maanden en resulteerde in uitgebreid rapport en een lijst met aanbevelingen om de site te verbeteren.  

 

Uit de rapportage bleek onder andere dat men door de bomen het welbekende bos niet meer kon zien. Het onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke pagina’s was lastig te bepalen. De bezoeker kon niet bepalen wáár hij/ zij zich in de website bevond. De links in de tekst waren onduidelijk, de menubalk was onoverzichtelijk en de virtuele diepte in de website was afwezig.  

 

Uit de lijst van aanbevelingen zijn onder meer de volgende wijzigingen doorgevoerd:

-         De menubalk is voorzien van zogenaamde Pulldown functie.

-         Pagina’s zijn gesplitst en subpagina’s zijn ingevoerd om diepte aan te brengen.

-         De weblinks zijn duidelijker herkenbaar gemaakt door gebruik van een andere lay-out.

-         Op iedere pagina staan bevinden zich nu “broodkruimels” die het gevolgde virtuele pad aangeven, zodat een bezoeker weet wáár hij zich bevindt.  

 

Wij menen dat de website van Fiktech flink aan gebruiksvriendelijkheid heeft gewonnen. Wij zullen echter continu blijven veranderen en verbeteren. Graag vernemen wij uw commentaar nadat u onze site weer hebt bezocht!

 

Producten / Trefwoorden

Afzuiging Afzuigsysteem Afzuigtafel Akoestische generator ATEX Beluchting Beluchtingschijf Batch Controller Binnenklimaat Bronafzuiging Centraal Stofzuigsysteem Dampafzuiging Detectie Doekfilter Dustcontrol Eductor Ejector Engineering Fijn stof Filter Filtermateriaal Filterpatroon Filtersysteem Fluidisatie Fluïdisatieschijf Granulaat Hoogvacuum Inspectie Koeling Koeler Vacuum Koolfilter Kwarts Lasdamp Lasrook Lasrookafzuiging HD Inline vac LS-componenten Luchtmes Luftrakel Luchtfiltratie luchttechniek Luchtkwaliteit Macwaarde Manchetafsluiter Milieu Monstername Natte wasser Olienevel Oliemist Onderhoud Ontstoffing Ontstoffingstechniek Patronenfilter Pendelklep Pneumatisch transport Poedertransport Poederpomp Polyesterstof Productieoptimalisatie Productie Optimalisatie Procesverbetering Productfilter Productiviteit Puntafzuiging Respirabel stof Roterende sluis Schakelkast Silo beveiligingsklep opzetfilter Slangenfilter cabinet cooler Slijtbocht Snijtafel Soldeerdamp Stof Stofafscheiding Stofafvoer Stofafzuiging Stoffilter Stofmeting Stofmonitoring Stofprobleem Vakuum Stofzuiger Stofzuigsysteem stofafscheider Tube Ventilator Venturi Venturie Vortex Paneel vacuümpomp zijkanaalventilator ventilator turbomachine olievrij druk vacuüm industrie blower ringverdichter zijkanaal ionisatie Warmtebeeldcamera Ifraroodcamera Wärmebildkamera Infrarotkamera

Top