fiktech logo

De nieuwe "Slimline"-Serie van Fiktech B.V. is voorzien van een gepatenteerd flexibel afdichtingssysteem, dat betrouwbaarder en eenvoudiger is dan de gangbare oplossingen. 

Op twee plaatsen in het huis van de Vortex schakelkast koeler wordt de flexibele afdichting toegepast. De afdichting opent zich, om de warme lucht door te laten, en sluit zich vanwege zijn elastische eigenschappen, wanneer vloeistof of stofdeeltjes in de Vortex buis proberen binnen te dringen. Deze zelfde bijzondere afdichting wordt toegepast aan de koude lucht zijde van de Vortex koeler.

Fiktech IP66 Vortex Schakelkast Koeler Slimline - Met perslucht koelen!

De betrouwbare en bedrijfszekere flexibele afdichtingsring is nagenoeg onverslijtbaar. De "Slimline"-serie is volledig getest, UL-listed (Underwriters Laboratories) en voldoet aan de eisen m.b.t. IP66 en NEMA-4X integriteit. De slimme, gepatenteerde flexibele afdichtingen waarborgen beschermingsgraad IP66 / NEMA-4X van uw kostbare schakelkast/ besturingspaneel. Met perslucht koelen!


 

Het is moeilijk gebleken om een Vortex Schakelkast Koeler te ontwikkelen, welke voldoet aan de strenge eisen van de IEC 60529 (IP - Ingress Protection) en de NEMA-Standards.

NEMA-4X - behuizingen zijn geconstrueerd voor zowel binnen- als buitenopstellingen, inclusief bescherming tegen corrosie (materiaal uit RVS304 of RVS316), om bescherming te bieden tegen vallend vuil, regen, ijzel, sneeuw, door wind opgeblazen stof, waterstralen, en mogen niet worden beschadigd door de externe vorming van ijs op de behuizing.

Fiktech IP66 Vortex Schakelkast Koeler - Met perslucht koelen!

Een nadeel van sommige Vortexkoelers is dat, om de IP66 integriteit van een schakelkast te waarborgen, gebruik wordt gemaakt van een veerbelaste terugslagklep. De mogelijkheid is aanwezig dat, door materiaalmoeheid na lang gebruik, de veerkracht afneemt of dat de veer breekt. Daarnaast zijn de afmetingen van dit type koelers relatief groot, om de benodigde terugslagklep te integreren in de behuizing. Hierdoor is de prijsstelling hoog. Fiktech heeft nu een passende oplossing voor deze nadelen.

Naast de nieuwe "Slimline"-serie IP66 Vortex Koelers levert Fiktech AFECO-Serie (vervaardigd uit RVS304), uitstekend geschikt voor applicaties waar een beschermingsklasse volgens IP55 vereist is. 


 
Bescherm uw schakelkast tegen stof, vocht en hoge temperaturen!

Kenmerken en voordelen van Vortex Koelers:

  • Houden stof en vocht buiten de schakelkast, voorkomen kortsluiting
  • Véél kortere koel-reactietijd dan conventionele systemen (zoals Airconditioning/ waterkoeling/ Peltierkoeling)
  • Verlagen de relatieve vochtigheid naar < 45% ! Hierdoor treedt géén condensvorming op en wordt de schakelkast ontvochtigd
  • Met perslucht koelen; Koelend vermogen 160 – 820 W, zónder gebruik van CFK’s (Freon e.d.)
  • IP 55 en IP 66 uitvoeringen, Aluminium en RVS 316
  • Eenvoudige montage, compacte bouw, géén bewegende delen, onderhoudsvrij
  • Geluidsniveau (<75 dB(A)), lage aanschafkosten

Producten / Trefwoorden

Fiktech, FPPA-50, Pneumatisch, Pulsatie, Afblaaspistool,Pulsations, Abblaspistole, Pneumatic, Pulsation, Blow-off, Gun,  pistolet, soufflage, pulsation, pneumatique, pneumatischen

Top