fiktech logo

Als gevolg van een statische lading trekken kunststof producten stof aan. Dit vormt gedurende de opslagperiode een grauwsluier op het oppervlak die moeilijk te verwijderen is. Bij verschillend gevormde producten moet er op afstand geneutraliseerd worden. Hiervoor heeft Fiktech naast ionisatiestaven (al dan niet met ondersteuning van een luchtmes) ionisatieblowers in het programma opgenomen.

Fiktech Ion Blower Examples

De ionisatieblowers van Fiktech dragen sterk bij aan het elimineren van statische elektriciteit. Kenmerken zijn o.m.: een eenvoudige installatie, stabiele werking en snelle eliminatie van statische elektriciteit. Toepassingen: het eenvoudig verwijderen van statische ladingen in industrieën zoals productie van elektronische precisieproducten, elektronische assemblagelijnen, farmacie, verpakking en het gieten van kleine onderdelen.

Waar past u ionisatie toe?

Op die plaatsen waar statische ladingen het productieproces hinderen. Veelal wordt ionisatie direct vóór de eindfase van een productieproces toegepast. Gedurende de wintertijd is de omgevingslucht meestal minder vochtig en neemt de statische oplading van voorwerpen en apparaten toe. Niet alleen kunnen ongewenste elektrische schokken uw medewerkers laten schrikken, ook wordt omgevingsstof door uw gerede product aangetrokken wat de kwaliteit ernstig kan verminderen.

Fiktech ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Hochschule Rhein-Waal in Kleve (D) een serie ronde luchtmessen. Deze d.m.v. een zijkanaalventilator aangedreven apparaten worden toegepast om langwerpig materiaal te ontdoen van vocht, stof en andere vervuilingen. Optioneel kan gebruik worden gemaakt van een ionisatiebuis om statische elektrische ladingen te neutraliseren.

Fiktech rond luchtmes circular air knife 100mm

Nieuwe RVS Montagesteunen voor Fiktech LD Luchtmessen

Voor een gerenommeerde Oostenrijkse machinebouwer ontwikkelde Fiktech speciale RVS (AISI316 / V4A) montagesteunen t.b.v. de gehele serie LD Luchtmessen. 

De nieuwe "Slimline"-Serie van Fiktech B.V. is voorzien van een gepatenteerd flexibel afdichtingssysteem, dat betrouwbaarder en eenvoudiger is dan de gangbare oplossingen. 

Op twee plaatsen in het huis van de Vortex schakelkast koeler wordt de flexibele afdichting toegepast. De afdichting opent zich, om de warme lucht door te laten, en sluit zich vanwege zijn elastische eigenschappen, wanneer vloeistof of stofdeeltjes in de Vortex buis proberen binnen te dringen. Deze zelfde bijzondere afdichting wordt toegepast aan de koude lucht zijde van de Vortex koeler.

 

Fiktech B.V. introduceert met het Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA-50 het State-of-the-art reinigen van oppervlakken.

Fiktech Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA 50

De eenvoudigste techniek om stof, vuil en vocht te verwijderen van oppervlakken is het afblazen met schone gecomprimeerde lucht. Doordat er geen fysiek contact met het voorwerp is, worden beschadigingen voorkomen. Deze reinigingsmethode is voornamelijk gebaseerd op impact / botsing (impulswerking = massa x snelheid) van kleine deeltjes op een oppervlak. Andere belangrijke invloedfactoren bij het reinigen van oppervlakken met lucht zijn onder meer: Mechanische actie (beweging) en Tijdsduur.

Afhankelijk van het te reinigen voorwerp kan men gebruikmaken van blaaspistolen en luchtmessen, deze leveren een continue luchtstroom. Sterk hechtende vaste en vloeibare stoffen kunnen daardoor niet altijd effectief met deze gereedschappen verwijderd worden.

Voor deze uitdagende situaties levert Fiktech nu een vernuftig alternatief: het Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA-50! Dit innovatieve apparaat is voorzien van een snel roterende blaasmond (ca. 20 omwentelingen / sec.), en levert een zéér effectieve pulserende brede luchtstraal met hoge intensiteit die de vervuiling als het ware breekt. Hiermee is het apparaat veel effectiever dan een “gewoon” pistool met blaaspijp. Het is ook mogelijk om een groter aantal FPPA-50 pulsatie blaasmonden te monteren op een plenum om in één keer een breder oppervlak te reinigen.

Fiktech Pneumatisch Pulsatie Afblaaspistool FPPA 50 4

Kenmerken en voordelen van het Pneumatisch Afblaaspistool FPPA-50

Ø  Pulserende blaaskracht

Ø  Kortere bewerkingstijd

Ø  Persluchtverbruik: 100 Nl/min. @ 4,0 bar(O)

Ø  Besparing op perslucht – het luchtverbruik is aanzienlijk beter dan traditionele brede blaasmondstukken - tot wel 80% lager

Ø  Effectieve werkende breedte: 60 mm op een afstand van 50 mm van het oppervlak

Ø  Gewicht 110 gram / 1/8”BSP aansluiting / Diameter blaasmond ø50 mm / Lengte 135 mm

Ø  Geluidsproductie: < 74 dB(A) gemeten op 1 meter, vrij veld condities

Fiktech FPPA 50 Roosters reinigen

Gaas van ventilatierooster, vóór en na reiniging met FPPA-50 Pulsatie Afblaaspistool

Fiktech FPPA 50 HEPA Filter reinigen

HEPA-filter, vóór en na reiniging met FPPA-50 Pulsatie Afblaaspistool

Ionisatie - beheersing van statische elektriciteit

Ionisatie is nu ook leverbaar voor Lage Druk (LD) Luchtmessen en kanonnen. Door middel van een eenvoudig tussen de zijkanaalventilator en luchtmes te monteren ionisatiebuis (Type AF2-7199) wordt het afblazen van stofdeeltjes van geladen oppervlakken (kunststoffen e.d.) veel gemakkelijker. De lastige en kwetsbare montage van een ionisatiestaaf wordt hiermee overbodig.

2015 Fiktech Jubileum 25

Still going strong.................

Bandstahl Schulte & Co. GmbH is een familiebedrijf in Hagen-Kabel (D), dat al meer dan 50 jaar bandstaal van hoge kwaliteit produceert en verwerkt. Het bedrijf kenmerkt zich door constante groei en continue modernisering van de productieprocessen. Met vertrouwen en betrokkenheid van alle medewerkers, worden de uitdagingen van de toekomst tegemoet getreden. Vooral de klantenwensen bepalen de richting van het bedrijf, dat de juiste grootte heeft om aan veeleisende taken te voldoen en daarnaast flexibel genoeg is om op individuele behoeften in te spelen.

Duisburg, 28 november 2014

Missie geslaagd: “Het project 2 connect Business heeft een aanzienlijke bijdrage aan de grensoverschrijdende conjunctuur geleverd”, aldus een tevreden Andreas Kochs, plaatsvervangend secretaris van de Euregio Rijn-Waal, voorafgaand aan de slotbijeenkomst van het project. In de afgelopen drie jaar ontvingen meer dan 50 bedrijven subsidie voor de markttoetreding tot het buurland, kregen meer dan 750 ondernemers gratis advies en konden meer dan 2.200 deelnemers op de meest uiteenlopende bijeenkomsten contacten met het buurland leggen. 

Slotbijeenkomst van het project ‘2 connect Business’ in Duisburg: "Grenzeloos en duurzaam samenwerken" 

Grenzeloos samenwerken: onder dit motto maakte het INTERREG IV-A-project 2 connect Business de afgelopen drie jaar de weg vrij voor talrijke Nederlands-Duitse samenwerkingsverbanden.

Producten / Trefwoorden

Fiktech, FPPA-50, Pneumatisch, Pulsatie, Afblaaspistool,Pulsations, Abblaspistole, Pneumatic, Pulsation, Blow-off, Gun,  pistolet, soufflage, pulsation, pneumatique, pneumatischen

Top