fiktech logo

Fiktech biedt u een effectieve manier om het ontstane gat in uw organisatie snel op te vullen. We maken een plan van aanpak, bespreken de kosten en stellen een contract op als u besluit om met ons in zee te gaan. In dit contract worden in ieder geval opgenomen het doel, de looptijd, de per week te besteden tijd, voortgangsbesprekingen / evaluatie / communicatie en de door de organisatie in te zetten middelen.

De verkoop van producten en diensten kan prima vergeleken worden met het beoefenen van een teamsport. De spelers (salesengineers, verkopers, vertegenwoordigers) zijn getraind, beschikken over productkennis en verkoopvaardigheden, zijn uitgerust met lease-auto, mobiele telefoon en laptop, en zijn gretig om uw bedrijf bij potentiële en bestaande klanten te vertegenwoordigen.

Alle ondersteunende activiteiten moeten natuurlijk ook kloppen; het spelmateriaal, vervoer, promotie en training/ coaching (product/ dienst, logistiek, marketing, verkoopleiding). De salesmanager / verkoopleider heeft een spilfunctie en moet met zijn verkoopstaf altijd blijven scoren om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.
 Helaas is - nèt als bij teamsport - de salesmanager als trainer/coach van de verkoopstaf beperkt houdbaar. Als de omzetresultaten tegenvallen wordt hij/ zij verantwoordelijk gehouden en is de eis vanuit de bedrijfsleiding dat er snel passende maatregelen genomen worden. De salesmanager ligt onder vuur en heeft naast zijn taken en verantwoordelijkheden veelal beperkte bevoegdheden om het tij te keren. De werkverhoudingen verharden en bedrijfsleiding en salesmanager besluiten om afscheid van elkaar te nemen.

Veelal is het een kwestie van dagen, hooguit weken, dat de betreffende verkoopleider uit beeld is verdwenen.

Hiermee zijn de problemen niet uit de wereld, sterker nog, dit betekent een rusteloze periode voor de hele organisatie. Het verkoopteam is stuurloos met alle gevolgen van dien: de omzet daalt (verder!?).

De oplossing:

Niets doen is geen optie en de bedrijfsleiding kiest er voor om de ontstane vacature tijdelijk te laten invullen door een interim-manager. Interim-salesmanagement is zowel probleemmanagement als deskundigheidsmanagement. De verkoop van producten en diensten is de basis van ieder bedrijf. Het probleem van stagnerende verkoop dient dan ook zo spoedig mogelijk getackeld te worden.

Voordat u een geschikte persoon heeft gevonden voor een vast dienstverband verstrijken er echter heel wat maanden! Soms is de kennis wel in huis, maar kan de functionaris niet worden vrijgemaakt voor “bijkomende” verkooptaken.

De voordelen van een interim-manager zijn overduidelijk:

    De ad-hoc taken van de reguliere manager worden snel overgenomen
   

  • Tijdelijke inzet van buitenaf geeft een duidelijk signaal af aan uw organisatie dat het probleem serieus wordt aangepakt
  • De interim-manager is iemand die over eigenschappen beschikt om bijzondere omstandigheden de baas te kunnen: leiderschap, autonoom, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, analytische instelling, flexibiliteit, charisma en creativiteit – het vinden van alternatieve oplossingen
  • De doelen worden gezamenlijk 'SMART' vastgesteld: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden
  • U krijgt een “frisse” kijk van buitenaf op de organisatie en zijn verkoopproblemen
  • U maakt gebruik van externe ervaring om adviezen en aanbevelingen te krijgen
  • U huurt voor een korte periode een ervaren kracht in met veel kennis van zaken, en haalt het maximale eruit zodat u daarna zelfstandig verder kunt  
  • Geen bijkomende kosten voor vakantiegeld, ziekte, pensioenfonds, bedrijfswagen, rekrutering of ontslag, alles is inbegrepen in de maandelijkse factuur

Hoe vindt u een geschikte interim-salesmanager?

Dat lijkt enigszins op het vinden van de welbekende naald in de hooiberg. Met behulp van Internet vindt u gelukkig snel op discrete wijze potentiële Interim-salesmanagers (u bent per slot van rekening op onze site terechtgekomen!). U neemt contact met ons op. Vervolgens starten we met een persoonlijk gesprek waarin wij kennis maken en uw problematiek inventariseren.

Producten / Trefwoorden

Fiktech, FPPA-50, Pneumatisch, Pulsatie, Afblaaspistool,Pulsations, Abblaspistole, Pneumatic, Pulsation, Blow-off, Gun,  pistolet, soufflage, pulsation, pneumatique, pneumatischen

Top